Kolozsvári búcsú Európától

Az EHF kupa harmadik kőrjének visszavágó mérkőzésében a Kolozsvári U Jolidon 28:30 (14:15) arányban vereséget szenvedett a németországi VFL Oldenburgtól.  Az előző mérkőzésben, Oldenburgban (Alsó-Szászország, Németország, mintegy százezer lakosságú város), 37:30 arányban szenvedtek vereséget a kolozsváriak.

A mérkőzésen jelenlévő 1500 szurkoló nem volt elég motiváló tényező a kolozsvári lányok számára, nyolcgólos győzelemre lett volna szükségük a továbbjutáshoz.

A vendégcsapatot húsz német szurkoló kísérte, nagyrészt idősek. Koruk ellenére mindvégig dobpergéssel és énekléssel támogatták kedvenceiket az EHF kupa nyolcad döntőjébe vezető úton.

A vendégek erőteljesen kezdték a mérkőzést, hamarosan átvették a vezetést. Nem adtak esélyt a házigazdáknak a győzelemre. A kolozsvári lányoknak hiányzott a frissesség és az odaadás. Petroczi Viktória láthatatlan volt a kapuban, kevés helyzetben mentette csapatát a góltól.

A félidő végére (27. percben) a fehér-feketében játszó lányoknak sikerült kiegyenlíteni az állást és úgy látszott, hogy jó eredményt érhetnek el.

Térfélcsere után újra beindult a német gépezet és hat gólra növelték az előnyüket a házigazdákkal szemben. A vendégek gyors játéka mintegy hideg zuhanyként esett az egyetemistákra melyeknek nem sikerült átvenni a vezetést.

A mérkőzés végére a német lányok kissé visszafogtak a tempóból ezért a házigazdáknak sikerült lefaragni a hátrányból.

Az U Jolidon játékosai elmulasztották a továbbjutás esélyét. A szurkolók keserű szájízzel távoztak, melyet kedvenceik eredménytelen játéka okozott.

Kolozsvári pontszerzők: Ani-Senocico 7, Bârsan 6, Tivadar és Paraschiv 4-4, Vintilă, Dincă és Oltean 2-2-2, Tudorache 1.

VFL Oldenburg pontszerzői: Van Den Heiden 8, Geschke és Neuendorf 4-4, Birke 3, Kethorn, Arbing és Schirmer 2-2-2, Jakubisova, Badenhop és Wenzl 1-1-1.

A mérkőzés végén a házigazdák edzője, Gheorghe Covaciu a következőket nyilatkozta: „nem most veszítettük el a továbbjutás esélyét, hanem Németországban. Meglátszott a lányokon a frissesség hiánya. A szurkolóknak megköszönném, hogy ilyen nagy számban eljöttek és kitartottak mellettünk.”

A kolozsváriak csapatkapitánya, Ani-Senocico elmondta: „saját hibáink következtében veszítettük el a továbbjutás esélyét. Reméltük, hogy megfordíthatjuk az eredményt, de nem sikerült. Nem maradt más hátra csak az, hogy a bajnokságban jól szerepeljük. A szurkolóknak pedig megköszönjük a támogatást!”

A mérkőzésen jelen volt a román kézilabda válogatott szövetségi kapitánya, Radu Voinea, aki a kővetkezőket nyilatkozta: ”lányaink akarták a győzelmet, de nem sikerült nekik. Oldenburg jól játszott ma. Az U Jolidon el kell fogadja, hogy a vendégek jobbak voltak.”

***

A fiúknál, a Nemzeti Liga tízedik fordulójában a Kolozsvári U Transilvania 34-30 (17-11) arányban győzte le a Temesvári U Politehnica-át. A második félidőben megsérült Vlad Vlăduț és Mihai Bogdan. Mindketten a Kolozsvári U Transilvánia játékosai.

Kolozssvári gólszerzők: Hagiu 8, Grasu 7, Bogdan 6, Musteață 3, Vlăduț 4, Lazăr, Bondar, Busecan 2-2, Turcu 1.

A Nemzeti Liga, tízedik fordulójának, további eredményei: Szucsávai Universitatea Bucovina – Konstancai MKK 28-30, Bukaresti Steaua CSA – Bukaresti MSK 25-22, Nagyváradi MSK – Resicabányai UCM 25-32, Zsilvásárhelyi Energia – Bákói Știința Municipal Dedeman 29-30, Brassói Dinamo – Szatmári MSK 23-29, Székelyudvarhelyi KK – Nagybányai Minaur Știința MSK 35-28

A forduló következtében a Kolozsvári U Transilvania a tabella ötödik helyén található.

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan, kézilabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s