Idegek és eső Besztercén

A Liga 1, 18 fordulójában a Besztercei Glória meglepetésszerű döntetlent ért el hazai pályán a Temesvári FC ellen. A végeredmény 3-3 (1-0) volt.

Beszterce, Glória stadion, 1500 szurkoló. Játékvezető: Kovács István, Nagykároly

A Besztercei Glória kezdőcsapata: Abuț –Szukala, Vali Năstase (75. perc, Tudose), Velcovici, Achim Sebastian, Ciprian Petre, Mureșan, Radu Mărginean (54. perc, Coroian), Băjenariu, Predescu (64. perc, Keita), Bruno Moraes. Vezetőedző: Nae Manea

A Temesvári FC kezdőcsapata: Pantilimon – Luchin, Helder (74. perc, Pătraș), Cisovsky, Burcă, Sepsi, Tameș, Alexa, Zicu, Nikolic (46. perc, Axente), Goga (61. perc, Bourceanu)

A gólokat Velcovici (53. perc), Keita (72. és 90. perc) illetve Luchin (18. perc), Zicu (50. perc) és Axente (67. perc) szerezték.

Sárga lapok: Vali Năstase, Keita illetve Nikolic, Burcă, Helder, Pantelimon, Alexa.

Piros lapok: Burcă

Ünnepi mezA vendégek az ünnep jegyében készültek a mérkőzésre, 89. évfordulójukat ünnepelték (1921. december 4). Ezért fehér – fekete csíkos mezben játszottak, amely az első mezükre emlékeztetettet. Remélték, hogy megszerzik a mérkőzést, amely tetőzte volna a számukra különleges napot.

A házigazdák brazil csatára, Bruno Moraes kapufája már az elején jelezte, hogy nem lesz könnyű dolga a Temesvári FC-nek.

A mérkőzés 18. percében Luchin fejével belökte a játékszert a tehetetlen Albuț hálójába és átvették a vezetést.

Luchin fejelés kőzbenTérfélcsere után is a temesváriak támadtak, mit sem törődve a bőrig hatoló ónos esővel. Az 50. percben a nyáron leigazoltatott Ianis Zicu gólt szerzett és megnövelte csapata előnyét.

Két perc leforgása után Gabriel Velcovici gólt rúgott és a házigazdák csökkentettek a hátrányból. A bánsági játékosok, félve az egyenlítéstől, újabb gólt lőttek Axente által, így az állás 3-1 lett.
Nae Manea, besztercei vezetőedző, sakkmester módjára, pályára küldte Keita-t, aki kétszer is betalált. A döntetlenhez az is hozzájárult, hogy a nagykárolyi játékvezető kiállította a temesvári Burcă Ovidiu-t.

A mérkőzés végén a vendégek edzője Cosmin Contra és a csapatkapitány Dan Alexa a játékvezetőnek rontottak számon kérni a kiállítást. Szerencsére a rendfenntartó erők időben megállították őket.

A mérkőzés végén a temesváriak tulajdonosa, Marian Iancu, felelőtleneknek nevezte csapatát és az edzőt. A játékot záró sajtótájékoztatón, reagálva a tulajdonos támadására, Cosmin Contra a következőket nyilatkozta: „hétfőtől eddze Iancu a csapatot, ha olyan jól érti magát a futballhoz.”

A sajtótájékoztatón Nae Manea elmondta: „nem a játékvezető érdeme a döntetlen, hanem a miénk. Keita volt a mérkőzés embere, nagyon jól játszott.”

Riti József Attila


Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s