1-1, az utolsó hely és Traore beintése a szurkoloknak

A Bajnokok Ligája, E csoportjának utolsó fordulójában a Kolozsvári CFR az olaszországi AS Romát látta vendégül. A végeredmény 1-1 volt. A gólokat Borriello (21. perc) és Traore (88. perc) lőtték.

Félénken kezdte a mérkőzést a vasutas csapat. A „farkasok” már a 9. percben jelezték, hogy komolyan gondolják a mérkőzést, amikor Totti rúgása a kolozsvári kapufát érte. A CFR-nek alig a 12. percben volt valamire való helyzete, amikor a római kapus, Lobont, nehezen védte az Ema Kone által rúgott labdát.

A 21. percben Borriello elveszíti az utón Rada-t, aki az őrzője volt és könnyedén betalált az Edi Stancioiu kapujába.

A 42. percben egy újabb CFR-es helyzet következett, de De Zerbi , 6 méter távolságból csak Lobont-t találta el, így elmaradt az egyenlítés.

A második félidőben Minteuan legénysége motiváltabban lépett pályára azzal a szándékkal, hogy egyenlítsenek. A kolozsváriak valóságosan versenyeztek a kihagyott helyzetekkel. Culio és Traore egymást túllicitálva lőttek a kapu mellé. A CFR ifjú tehetsége, Lacina Traore a szurkolók elégedetlenségét is kiváltotta emiatt.  A szurkolók minden labdaérintésnél kifütyülték.

A 88. percben az elefántcsontparti fejjel juttatta a labdát az olasz hálóba, utána fejét veszítette és obszcén módon beintett a szurkolóknak. A galeriben pedig kitört a pokol. Obszcén rigmusokat énekeltek, majd a távozását követelték.

A mérkőzés végén a játékos lesütött fejjel, szégyenkezve, köszöntötte a szurkolótábort, majd a sajtónak elmondta, hogy rettentően szégyelli magát viselkedése miatt.

Az E csoport végső állása:

1. Bayern München 15 p.

2. AS Roma 1o p.

3. FC. Basel 6 p.

4. Kolozsvári CFR 4 p.

Átigazolt Tony Pitbull

A mérkőzésen mindvégig a Tony nevét énekelték a szurkolók, megköszönvén mindazt, amit a vasutas klubbért tett a Kolozsváron töltött 4 éven keresztül. A játékos, aki a klub szimbóluma lett, átigazolt Portugáliába, ahol a Victoria Guimares színeiben folytatja pályafutását.

Többen távozhatnak a csapattól

A romániai és külföldi sajtó szerint a téli szünidőben több játékos elhagyhatja a kincses várost. Tony mellett távozhatnak még: Nuno Claro, Hugo Alcantara, Paul Batin, Lacina Traore (több fontos csapat jelezte vásárlási szándékát, pl. Fulham, Juventus), Cristi Bud (Medgyesi Gázmetán, Erik helyébe), Fernando Sforzini, Peralta, Peskovic, Nuno Diogo, Veloso, Anselmo

Kik jöhetnek?

A bajnokcsapat már leigazoltatta az Urziceni-től Maftei-t, aki Tony helyét veszi át a csapatban. Továbbá majdnem biztos, hogy Erik de Oliveira (Gázmetán) a CFR-el ír alá szerződést. Ő Bud-ot váltaná fel a csapatban, akit gyenge szereplése miatt Medgyesre száműzik.

Maradhat Minteuan

A segédedzőből ideiglenesen előléptetett Alin Minteuan maradhat a szezon végéig. Maradásának több oka lehet: jó eredményeket ért el (2-2 a Steaua-val, 2-1 Krajovával és 1.1 az AS Romával), a szurkolók imádják, a játékosok szeretik és tisztelik is. Alin Minteuan az első olyan CFR-es edző, aki a vasutas csapatnál kezdte és zárta futballista pályafutását.

1-2: nyolcad döntő

3: Európa Liga

4: kiesett

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s