Laza győzelem az U Jolidon javára

Chintoan

Chintoan

A női kézilabda Nemzeti Liga, tizedik fordulójában a Horia Demian sportcsarnokban, a Kolozsvári U Jolidon 41:34 arányban győzte le a Buzău-i MKK-ot.

A győztes kérdése nem volt kérdéses, hiszen köztudott, hogy a buzău-i csapat hatalmas anyagi gondokkal küszködik. A játékosok saját költségükön jöttek el Kolozsvárra, ugyanakkor több hónapja nem fizették őket.

Az egyetemista lányok erőteljesen kezdték a mérkőzést és már az első pillanattól megszerezték a vezetést. A gyenge motiváció ellenére az ellenfélnek sikerült lefaragni a házigazdák előnyéből, akik alig négygólos előnyt (21:17) tudhattak magúknak az első félidő végére.

A második félidőben kissé fellendült a játék, a kolozsváriaknak sikerült tíz gólra növelni az előnyt. Gheorghe Covaciu, kolozsvári vezetőedző, ekkor úgy döntött, hogy lehetőséget nyújt a cserejátékosoknak is bizonyítani. Így játékba kerülhetett Brânzan, Tudorache, Țurcaș, Oltean, Șuba és Berei Imola is.

Dinca

A játék végére a fehér-feketében játszó csapat hétgólos előnnyel nyerte meg a mérkőzést.

A mérkőzés legjobb góllövői Dincă (8 gól), Paraschiv, Senocico és Chintoan (6-6-6 gól) voltak. A kapus, Petróczi Viktória is jó napot fogott ki, 11 alkalommal mentette meg csapatát a góltól.

Covaciu

A mérkőzés végén Gheorghe Covaciu a következőket nyilatkozta: „jó mérkőzés volt, de kicsit haragszom a lányokra, hogy ennyi gólt kaptunk. Nem lett volna szabad annyi gólt kapjunk, hiszen otthon játszottunk.  Tisztelem az ellenfélt, hiszen saját költségükön jöttek el Kolozsvárra, a buzău-i klub anyagi gondjainak ellenére.”

Ilie Romeo, a Buzău-i MKK edőzője elmondta: „ahogy gondoltam egy sokkal jobb csapattal játszottunk, ma. Sajnos a klub rosz anyagi helyzetben van ezért több játékos kérte a távozását. Ezen a héten eldől kivel maradunk. Több mint biztos, hogy a fiatal játékosokra építjük fel majd csapatunkat.”

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s