Lehengerelő győzelem az erdélyi rangadón

A férfi kosárlabda, A osztályának 17. fordulójában a Kolozsvári U Mobitelco BT valóságosan lehengerelte a Nagyszebeni CSU Atlassib-ot. A végeredmény 93:68 (21:14, 21:15, 28:27, 23:12) a kolozsvári csapat javára.

Az egyetemisták a számára ez volt az egész szezon legjobb mérkőzése. A szebeniek nagy elvárásokkal jöttek Kolozsvárra, főleg, hogy három új játékost is leigazoltak a tavaszi idény kezdése előtt. Szurkolóik is nagyszámban jelentkeztek. Sok esetben ők uralták a hangulatot a Horia Demian sportcsarnokban, annak ellenére, hogy teltház volt. A helyi szurkolók csak olyankor szólaltak meg amikor a vendégszurkolók provokálták őket, vagy Dykes parádézott.

A mérkőzés elején rövid ideig még fej – fej mellett haladt a két csapata, de Zoki és csapata sikeresen megnövelték az előnyt. Egymást követték a zsákolások, a fehér-feketében játszó kosarasok egymással versenyeztek ki tud szebben és többet zsákolni. Egy ilyen verseny esetén Dykes lett volna a győztes.

A második negyedben a játékvezetők (Șerban Mircea, Bukaresti László és Drăgănescu Radu) is felléptek, amikor tévesen faultot ítéltek Thomson ellen.

Úgy tűnt, hogy a nagyszünet jót tett a vendégeknek, mert a harmadik negyedben megpróbálták megfordítani az eredményt, de eredménytelenül.

A negyedik negyedben megpecsételődött a szebeniek sorsa, a pontkülönbség húsz pontra nőtt. Ekkor Marcel Țenter, kolozsvári játékvezető, úgy döntött, hogy a fiataloknak is esélyt ad, így léphettek pályára Sánta, Pop és Faur. Az utóbbinak zsákolásra is jutott ideje.

Kolozsvári pontszerzők: Dykes 27 pont, Krstanovic 23, Silvășan 21, Cuic 8, Fometescu 5, Chetreanu 4, Thomson 3, Faur 2

Nagyszebeni pontszerzők: Seals 20, Calota 12, Markovic 12, Atanackovici, Harisson, Crăciun 6, Herndon 2

Marcel Țenter a következőket nyilatkozta a mérkőzés végén: „E mérkőzés után mondhatom, hogy jó úton haladunk. Nehéz mérkőzés volt, de mi jól játszottunk és sikerült nyernünk. Szeretném megköszönni a szurkolóknak is, hogy ilyen nagy számban megjelentek és jó hangulatot kelltettek. A bajnokság nagyon hosszú, az első helyezés nem Ploiești-en dől el.”

A szebeni edző, Adrius Prakuraitis elmondta: „szégyen ilyen arányú vereséget szenvedni, a védelem ma sokat hibázott. Jól kezdtük a mérkőzést de nehezünkre esett fej-fej mellett haladni .”

A 17. forduló további eredményei: Brassói Cuadriopol CSU – Ploiești-i Asesoft CSU 61:98,
Krajovai MSK –Bukaresti Steaua Turabo 68:99, Csíkszeredai Hargita Gyöngye KK–Piteşti-i U MKK 67:105, Nagyváradi MSK–Jászvásári Poli SK 112:75, Marosvásárhelyi Maros KK–Otopeni-i SK 109:99, Medgyesi Gázmetán–Temesvári KK 111:89

A tabella állása a 17. forduló után a következő: 1. Gázmetán 29 p, 2. Ploiești 29p, 3. U Mobitelco BT 28 p, 4. Maros KK 27, 5. Nagyváradd 26, 6. Steaua 26, 7. Otopeni 25, 8. Bukaresti MSK 25p.

***

A lányoknál az A osztály A2-es csoportjának második fordulójában, a Kolozsvári U, Nagyváradon 92:70 (27:16, 29:21, 19:18, 17:15) arányban győzte le a helyi U MSK csapatot.

A kolozsváriak számára pontot szereztek: Fodor Márta 25, Pop 18, Pricop 17, Ferenczi 13, Chiorean 6, Kilin Tünde 5, Mészáros Kata és Pătruț 4-4,

A forduló további eredményei: Jászvásári Poli National – Gyulafehérvári ESK 48:58, Brassói Galactica Olimpia KK – Sportul Studențesc Omniologic 68:57

Az A osztály A2-es csoportjának állása: 1. Gyulafehérvári ESK 4p, 2. Kolozsvári U 4p, 3. Brassó 3p, 4. Jászvásár 2p. 5. Sportul 1p. 6. Nagyvárad 1p.

Riti József Attila

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan, kézilabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s