A bírói tévedések játéka a Gépész utcában

Bastos

KOLOZSVÁRI CFR 1907–TEMESVÁRI FC 1–2 (1–1)

Kolozsvár, Dr. Constantin Rădulescu Stadion, 6000 néző. Vezette: Marius Avram (Bukarest).

CFR: Nuno Claro – Maftei (87. perc Batin), Cadu, Rada, Panin – Hora, Kivuvu, Peralta, Nicoară (83. perc Edimar) – Bastos – Cristian Bud (77. perc Buş). Vezetőedző: Alin Minteuan.

Temesvár: Pantilimon – Helder, Ghionea, Luchin, Sepsi – Goga (Rocha 92’), Burcă (Rickets 71’), Borceanu, Zicu – Maghera, Axente. Vezetőedző: Dusan Uhrin Jr.

Gólszerzők: Cadú (8. perc), valamint Zicu (5. perc) és Ricketts (78. perc)

Kiállítva: Bastos (66. perc).

Sárga lap: Peralta (29. perc), Bastos (32. perc), Rada (36. perc), Maftei (45. perc), valamint Sepsi (15. perc), Burcă (35. perc), Axente (77. perc)

 

A Liga 1 2o. fordulójában, az erdélyi rangadón, a Gépész utcai stadionban, a Kolozsvári CFR 2-1-es vereséget szenvedett a Temesvári FC-től. A mérkőzés főszereplője Marius Avram játékvezető volt, aki óriási hibákat követett el a házigazdák ellen.

A mérkőzés élénken kezdődött, mindkét csapat odaadással játszott. A Poli a labda birtoklására törekedte, amire gyors kontrákkal válaszolt a CFR. A mérkőzés 6. percében Helder műesése becsapta a játékvezetőt és bűntetőt ítélt a vendégek számára. A bűntetőt habozás nélkül értékesített Ianis Zicu.

Három perc lezajlása után, amikor a házigazdák keresték az egyenlítés felé vezető utat, Bourceanu a 16-on belül lefaultolta Cadu-t és ezúttal a vasutasoknak ítélt bűntetőt a játékvezető, amit nem tévesztett el a kolozsvári csapatkapitány.

A házigazdák nem hagyták annyiba és megpróbálták átvenni a vezetést. A 16 percben Pantilimon alig képes menteni Hora rúgását. A félidő végéig Bastos, Bud, Maftei és Peralta is rendre hagyták ki a szebbnél szebb helyzeteket. Egyiküknek sem sikerült legyőzni a temesvári kapust. A 21. percben, a játékvezető újabb hibát követett el amikor nem ítélt bűntető Bourceanu kezezése miatt.

A második félidőben is remek futballt láthattak a nézők. Az 52. percben Nicoara került helyzetbe, de nem élt vele, majd a temesvári Maghera (54. perc), Nuno Clarot dolgoztatta meg. A 65 percben Sepsi elakasztja Bastos-t a 16. belül, de Avram (1m-re a helyzettől) nem ítélt 11-est, hanem kiállította a CFR játékosát szimulálással vádolva. A stadion őrjöngött, a törzsszurkolók tábora hógolyókkal dobálózót a pályára, de a játékvezető nem változtatott véleményén.

A 7o. percben Zicu gólt szerzett, de előtte faultolt, ezért a bíró érvénytelenítette a gólt, ami a vendégek elégedetlenségét váltotta ki.

Az emberhiányban játszó vasutasok nem tarthatták fel sokáig a temesváriakat, így a 78. percben a kanadai Tosaint Ricketts megszerezte első gólját a román bajnokságban.

A hátralévő 12 percben a házigazdák minden erejüket bevetették annak érdekében, hogy kiegyenlítsék az állást, de nem jártak nagyobb sikerrel. A végeredmény következtében, 17 pontra csökken a különbség az első helyezett Otelul és a nyolcadik CFR között, ami csökkenti az esélyét a bajnoki cím megszerzéséhez.

**************

Marius Avram három óriási hibát kővetett el:

1.     Tévesen ítélt bűntetőt a temesváriak javára, a 6. percben.

2.     Nem adott meg egy bűntetőt a CFR javára Bourceanu kezezésénél, a 21. percben.

3.     A 65 percben Sepsi elakasztja Bastos-t a 16. belül, de Avram (1m-re a helyzettől) nem ítélt 11-est, hanem kiállította a CFR.

 

 

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: cfr, európai futball, futball, román foci

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s