„Féltérden” az Oltchim

Ani Senocico 9 gólt dobott a bajnok ellen

A női kézilabda Nemzeti Liga 19. Fordulójának nyitómérkőzésén a Kolozsvári U Jolidon, a Ramnicu Valcea-i Oltchim-ot látta vendégül. A bajnok, Oltchim érkezése zsúfolásig megtöltötte, csütörtökön délután, a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokot. A 3ooo szurkoló frenetikus hangulatot keltett a csarnokban. Az U Jolidon, hazai pályán, 31-31 arányú döntetlent ért el a Ramnicu Valcea-i Oltchim ellen. A valceaiak 54 mérkőzés után, elkövették első ballépésüket a román Nemzeti Ligában, így a döntetlen, győzelemnek számít a kolozsvári lányoknak.

A tömeg unszolására már a mérkőzés elején átvették a vezetést a házigazdák, 6 perc után már 3-o volt az állás. Az Oltchim nem ijedt meg ilyen könnyen és a 1o. percig 5-5-re egyenlítették az állást.

A két csapat fej-fej mellett haladt mindvégig az első félidőben (kivéve a 21. percet, amikor 12-9-re vezettek Covaciu lányai), így a félidő eredménye 19-18 volt a házigazdák javára.

A második félidőben az Oltchim játékosai bebizonyították, hogy nem hiába jutottak a Bajnokok Ligája döntőjébe és a 39. percben elhúztak három góllal (22-25). Az egyetemista lányok sem hagyták annyiba, és lefaragták a hátrányt. A 48. percben sikerült átvenni a vezetést, ami csak az első oltchimes támadásig tartott.

A félidő vége filmekbe illő volt. 34 perccel a mérkőzés vége előtt Manea góljával a vendégek átvették a vezetést, és úgy tűnt, hogy nem lesz meglepetés az eredmény. A házigazdák most sem vesztették el reményüket és 22 másodperccel a sípszó előtt Ani Senocico góljával kiegyenlítették az állást. Az eredmény valóságos meglepetésként robbant a romániai női kézilabda világába.

Kolozsvári gólszerzők:Ani-Senocico 9 gól, Tivadar 8, Bârsan-Chintoan 7-7, Dincă4, Vintilă2, Paraschiv 1

Valcea-i gólszerzők: Pidpalova 7, Elisei 5, Manea – Stanca – Meirosu 4-4-4, Farcau -, Bese 2-2, Nechita – Özel – Geiger 1-1-1

További képek:

Tivadar

Tivadar

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: kézilabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s