Újabb sokgólos győzelem és Cristea duplája

BESZTERCEI GLÓRIA – KOLOZSVÁRI U FC 2-4

Beszterce, Glória Stadion, 5000 szurkoló. Vezette: Marius Avram

Gólok: Cafasso 19. és 69. perc illetve Cristea 52. és 74, Pele 59. perc, Tony 90+2. perc.

Glória: Albuţ – Săceanu, Szukala, Corallo, Cafasso – Mărginean (67. perc Nalaţi), Anton – Keita (63. perc D’Agostini), Băjenaru (50. perc Iordache), Petre – Cavalli. Edző: Nicolae Manea.

Kolozsvári U FC: Boşneag – Unguruşan, Abrudan, Pele, Bazzi – Delgado, Menassel, Boştină (80. perc Balde), Cristea – Machado (70. perc Tony), Cl. Niculescu (35. perc Cojocnean). Edző: Ionuţ Badea.

Sárga lapok: Băjenaru, Corallo, illetve Delgado, Abrudan

Kiállítva: Delgado

A Liga 1, 24. fordulójában a Kolozsvári U FC, a Besztercei Glória vendége volt. A végeredmény 4-2 volt a vendégek javára.

Az első félidő a házigazdák támadásával kezdődött, két perc után már két gólhelyzetük volt. Cavalii és Keitha több alkalommal szerezhettek volna gólt csapatuk számára. A gólhelyzetek előrevetítették a házigazdák gólját, ami a 19. percben érkezett, amikor Cafasso betalált, Ciprian Petre szabadrúgásából.

A gól után az egyetemista Delgado két sárgát is begyűjtött, ezért kénytelen volt távozni a pályáról. Ennek következtében úgy tűnt, hogy egyértelművé vállig, hogy ki nyerheti meg a mérkőzést.

Az első félidőben alig két helyzetre futotta vendégeknek.

A második félidőben két változott csapat lépett a pályára. A Glória visszavonult a védekezésben, az egyetemisták pedig nyomasztó támadásba lendültek, ami meg is hozta a gyümölcsét. A mérkőzés 52. percben Adrian Cristea kihasználta Albut hibáját és megszerezte csapata számára az egyenlítést. Hét perccel később Pele fejjel belőtte a játékszert a hálóban és csapata átvette a vezetést.

Tíz perccel később Cafasso megszerezte a beszterceiek második gólját, miután betalált a tizenhatoson kívülről.

A játék 74. percében Adrian Cristea kihasználta Albut újabb tévedését (ami már kezdett gyanús lenni) és tovább növelte a fehér – feketék előnyét.

A mérkőzés utolsó perceiben Tony megszerezte a kolozsváriak számára a negyedik gólt. Ez a győzelem megnövelte az egyetemisták bennmaradási esélyeit.

A mérkőzés végén Ionuț Badea (fel volt függesztve) segédedzője, Dreagos Radu a következőket nyilatkozta: „gratulálok a csapatnak a győzelemért. Nehezen vertük meg a Besztercét, de remélem, megszabadulunk a kieséstől.”

Nicolae Manea (forrásaink szerint rosszul lett) sem jelent meg a sajtótájékoztatón. Segéde, Sebastian Moga a következőket mondta: „nem lehet elmagyarázni, hogy mi történt ma. Nem csak Albut a hibás, mindnyájan hibásak, mert nem tudták megtartani az eredményt.”

A forduló további eredményei:

Brănești-i Victoria – Sportul Studentesc 1-1 (Oprea-81. perc, illetve Ferfelea-89. perc)

Bukaresti Steaua – Urziceni Unirea 5-0 (Nicolita-8. perc, Geraldo-10. perc, Dica-64. perc, Geraldo -75. perc, és Burdujan -83)

Riti József Attila

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: román foci, u fc

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s