KOLOZSVÁRI U MOBITELCO BT–BUKARESTI MSC 87:79 (24:16, 30:17, 17:29, 16:17)

Krsztanovics

Kolozsvár, Horia Demian Sportcsarnok, 2000 néző. Játékvezetők: Fabiana Nitu, Rosu Alin, Adrian Habor.
U Mobitelco BT: Krsztanovics 25 (2 x 3), Dykes 22, LaGrange 11 (3), Mijovics 10 (2), Jones 9, Mihai Paul 8 (2), Pop 2; Faur, Sánta, Corpodean.
Buk. MSC: Martinics 25 (3), Gallimore 23 (4), Rhinehart 9 (1), Fometescu 8 (2), Ljubojevics 5 (1), Căruţaşu, 4, McKenzie 4, Urucatu 1; Vizitiu, Tudosa.

Végig vezetett, könnyű győzelmet aratott a Kolozsvári U Mobitelco BT, amelynek sikeréhez (néhány perces megingást leszámítva) nem fért kétség.

Az első negyedben alig volt ellenfele az egyetemista csapatnak. A mérkőzés első három pontját ezúttal is Krsztanovics szerezte, a második percben. A vendégek csak a 4. percben, amikor már 7:0-ra vezettek a kolozsváriak, ébredtek rá arra, hogy már majdnem a negyed közepén jár az idő, és ők nem iratkoztak fel az eredményjelző táblára. Ekkor McKenzie megszerezte csapata első pontjait. A hazaiak azonban nem hagyták magukat, és a játékrész végén már nyolcpontos volt az előny.

A második negyedben is lehengerlően játszottak a fehér-feketék. A vendégek minden erejükkel arra törekedtek, hogy csökkentsék a pontkülönbséget, de ennek ellentétje következett be: a házigazdák 21 pontosra növelték az előnyt.

A következő játékrészben a fővárosiak tűntek frissebbeknek, és a negyed végére sikerült kilenc pontra lefaragni hátrányukat. A kolozsváriak csak Dykes és Krsztanovics pontjainak következtében maradhattak előnyben.

A folytatásban a fővárosiak közel álltak ahhoz, hogy lenullázzák az erdélyi csapat előnyét. Három perccel a végső dudaszó előtt Martinics hárompontos dobása következtében háromra zsugorodott a pontkülönbség a két csapat között. Az U Mobitelco BT játékosai azonban megőrizték hidegvérüket és a végére visszaállították a nyolcpontos különbséget.

Philip Jones

Ezen a mérkőzésen debütált Phillip Jones amerikai bedobó, akit nemrég igazoltatott le a kolozsvári klub. Az említett játékos pályafutása alatt a Charlotte 49ers (a helyi egyetem csapata) és az uruguayi Club Atlético Aguada együttesben aktivált.

A 18. forduló további eredményei:

• Jászvásári Politechnika–Csíkszeredai Hargita Gyöngye KK 73:101 • Marosvásárhelyi Maros BC–Medgyesi Gázmetán 74:80 • Rovinari-i Energia SC–Krajovai Universitatea MSC 84:79 • Piteşti-i BCMU–Bukaresti Dinamó 97:69 • Giurgiu-i ISK–Nagyszebeni Atlassib ESK 82:88. A Temesvári Elba BC–Nagyváradi MSC mérkőzést február 29-re halasztották a bánságiak Balkán Ligába való szereplése miatt. A Ploieşti-i Asesoft ESK szabadnapos volt.

A tabella állása 18. forduló után:1. Temesvár 30 pont (14/2), 2. Medgyes 29 (13/4), 3. Marosvásárhely 28 (11/6), 4. Kolozsvár 28 (12/4), 5. Nagyvárad 27 (11/5), 6. Buk. MSC 26 (10/7).

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Kategorizálatlan, Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s