Mozgalmas nyár az 1. Ligában

Alig járt le a 2011-2012-es labdarúgó bajnokság és a csapatok már intenzíven készülnek a következő szezonra. A legaktívabbak a Kolozsvári CFR és a Bukaresti Steaua voltak.

A következő sorokban elemezni fogom a legfontosabb romániai csapatok és a Kolozsvári U FC átigazolásait.

1.     Kolozsvári CFR:

A bajnokcsapattól távozott: Sixto Peralta, DeZerbi (mindkettőnek lejárt a szerződése), Stojan Vranjes helyzete tisztázatlan mivel a vasutas klub nem hosszabbította meg a kölcsönét (a Zsilvásárhelyi Panduroktól).

Kölcsönből visszatért Ionut Rada (Karlsruher SC-től), Edimar (Xanti Skoda), Sergiu Bus (Marosvásárhelyi MFC) és Paul Batin (Zsilvásárhelyi Pandurok).

A kolozsvári klub vezetősége már a bajnokság lezárása után elutazott Portugáliába, hogy új játékosokat igazoltassanak le.

A legújabb igazolások: Mario Felgueiras (kapus, a Sporting Clube de Braga, portugál csapat játékosa volt, de a múlt szezonban a Brassói FC –nél volt kölcsönben), Diego Valente (támadó középcsatár, az Academica de Coimbra játékosa volt és az elmúlt szezon kupagyőztese), Ciprian Deac (szélső középpályás, a németországi Schalke 04 játékosa volt, de az elmúlt szezonban a Bukaresti Rapid-nál volt kölcsönben), Sepsi László (bal hátvéd, a Marosvásárhelyi MFC labdarúgója volt).

A vasutasok továbbá egy csatárt akarnak még leigazoltatni, aki komoly vetélytársa legyen Kapetanos-nak.

A sajtó a portugál Geraldo Alves-t (hátvéd, ex Bukaresti Steaua) is hírbe hozták a vasutasokkal, de az információt nem lehet hivatalosan megerősíteni)

2.     Kolozsvári U FC:

A másik kolozsvári csapat a 2011-2012-es szezonban a bajnoki tabella hetedik helyén végzett, de jövője nem biztató a szurkolókra nézve, hiszen köztudott, hogy tulajdonosa, Florian Walter Ploiesti-re, a Petrolul-hoz költözött, ahova a keret nagyrésze követte.

A klub hivatalos honlapja semmit sem közölt a távozásokról illetve érkezésekről, de a sajtóban megjelent interjúkból körvonalazódik egy átfogó kép az egyesület mostani helyzetéről.

Az elmúlt szezon keretéből, az egyetemistáknál maradtak: Matache, Boşneag, Drăghici, Ionuţ Neag, Rareş Cucui és Răzvan Moldovan (az utóbbi három ifi) plusz a vezetőedző, Claudiu Niculescu. Továbbá kölcsönből visszatértek Eduard Nicola (Nagyszebeni Akarat) és Andrei Voican (Ploiesti-i Petrolul).

A egyesület átigazolásai: Apostol Muzac (Chiajna-i Concordia), Bogdan Patrascu (Ploiesti-i Astra)

A sajtó Tames-t és Grigore-t (Bukaresti Dinamó) is hírbe hozták a fehér-feketékkel. Ugyancsak sajtóhírek szerint Claudiu Niculescu a csoda ifi Vlad Morar-t (18 éves) is Kolozsváron tartaná, ha az ex tulajdonos is belegyezne.

A keretet továbbá a második csapat játékosaival és ifikkel töltené fel a kolozsvári edző. A második csapat legismertebb játékosa Szilágyi Zsolt, hátvéd, aki a szurkolók kedvence volt a közelmúltban.

Továbbá megoldatlan kérdés maradt a klub vezetősége, mert nem lehet tudni ki megy és ki marad.

Niculescu egy interjúban kijelentette bízik abban, hogy sikerül összeállítani egy versenyképes csapatot amely megmeneküljön a kieséstől.

3.     Bukaresti Steaua:

Távozások: Dănănae, Machado, Tatu, Bicfalvi, Geraldo Alves (lehet a Kolozsvári CFR-hez) és Răduţ (Zsilvásárhelyi Pandurokhoz)

Érkezések: Adi Rocha, Lucian Filip (mindketten a Chiajna-i Concordia-tól), Mihai Pintilii (Zsilvásárhelyi Pandurok), Andrei Pavel és Adrian Dumitraş (mindketten a Karácsonykői Csalhótól)

4.     Bukaresti Dinamó:

Távozások: Scarlatache (Khazar Lankaraan), Tameş (lehet Kolozsvári U FC), Dorel Stoica (lehet Szeverini Gázmetán), Bakaj (Ukraina)

Érkezések: Issa Ba (Marosvásárhelyi MFC)

5.     Bukaresti Rapid:

Távozások: Alex Ioniţă (FC Köln, lejárt kölcsön), Deac (Schalke 04, lejárt kölcsön, majd Kolozsvári CFR) és Razvan Lucescu (edző, Kátár)

Érkezések: Miliszavlevics (Vaslui SC), Cassio (a Beira Mar-nál volt kölcsönben)

6.     Vaslui SC:

Távozások: Savio, Braganca (lejárt szerződés), Papp Pál (Chievo Verona)

Érkezések: Adi Popa I (Chiajna-i Concordia) és Varela (Clube Desportivo Feirense, második portugál liga)

 

Reklámok

1 hozzászólás

Kategória: cfr, Kategorizálatlan, Liga 1, román foci, u fc

One response to “Mozgalmas nyár az 1. Ligában

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s