Újabb döntetlen

         A labdarúgó 1. Liga, második fordulójában a Kolozsvári CFR a Karácsonykői Csalhó (Ceahlaul) otthonában lépett pályára, de végeredmény 2-2 volt. A gólokat Ichim (29. perc), Tolimir (66. perc), illetve Kapetanos (20. perc) és Maftei (78. percben) lőtték.

A karácsonykőiek törölni akarták az első fordulóban elszenvedett csúfos vereséget (5-0 a Ploiesti-i Petrolul-tól) ezért már a mérkőzés elején bizonyítani akarták, hogy nem félnek a bajnokcsapattól.

A mérkőzés 3. percében Golubovici egyedül találta magát a CFR kapusával, Stancioiu-val, de a kapus résen volt és mentette csapatát a góltól.

Öt perccel később Monroy került gólhelyzetbe, de a 25 méterről lőtt játékszer elkerülte a kolozsváriak kapuját.

A mérkőzés 18. percében Bastos leesett a tizenhatoson belül, de a Dragos Istrate (Bukarest) játékvezető nem fújt bűntetőt.

Két perccel később Bastos szögletből a kapu elé ívelt, Kapetanos pedig résen volt és a hálóba fejelte a labdát (1-0).

A 29. percben szabadrúgásból Stana az Ichim fejére ívelte a labdát, aki kiegyenlítette az állást (1-1).

Három perccel később Kapetanos duplázhatott volna, de taktikás lövése (panenkázott 20 méterrel a kapu előtt) célt tévesztett.

Tíz perccel a szünet előtt a bukaresti játékvezető tévesen lest látott Kapetanos-nál és megállított egy ígéretesnek mutatkozó helyzetet.

A mérkőzés 42. percében Kapetanos kapura lőtt, de lövése a házigazdák kapusának, Jovics-nak az ölébe landolt, aki lerángatta az előtte lévő Deac-ot. A játékvezető ekkor sem ítélt bűntetőt a kolozsváriak számára.

Térfélcsere után is a kolozsváriak támadtak többet. Az 55. percben Sepsi László 22 méterről lőtt kapura, de nem járt sikerrel.

A 60. percben Bastos-t, Monroy elakasztotta a büntető övezeten belül, de a játékvezető ezúttal sem volt hajlandó tizenegyest fújni.

A játszma 66. percében Constantínescu szépen Tolimir-hoz ívelte a labdát, aki akadály nélkül a tehetetlen Stancioiu hálójába fejelte (2-1).

Három perccel később a pályára lépett Vass Ádám is. Ekkor a játék mozgalmassá vált. A magyarországi középpályás több értékes passzt adott Kapetanosz-nak és Deac-nak, de a házigazdák kapusa mindkét alkalommal résen volt és a csodával határos módon elkapta a labdát.

A mérkőzés 78. percében Maftei a kapuba fejelte a szögletből érkezett labdát és újra egyenlőt mutatott az eredményjelző tábla (2-2).

A hátralévő percekben Deac és Kapetanos is megszerezhették a győzelem gólját, de Jovics mindvégig rése volt.

A mérkőzés végén szervezett sajtótájékoztatón, a vasutasok vezetőedzője, Ioan Andona kritizálta a játékvezetőket, majd elmondta, hogy két alkalommal, is bűntetőt ítélhettek volna a CFR javára.

A második forduló más eredménye: Brassói FC – Szörényvári FC 2-1 (gólszerzők: Buga – 2. perc, Popa – 83. perc, illetve Thomas – 58. percbe)

Riti József Attila

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: bajnokok ligája, cfr, futball, Kategorizálatlan, Liga 1, román foci

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s