Lehengerlő vasutas győzelem a vidéki rangadón

Raffael Bastos – az est embere volt

A már megszokott módon, a Vaslui-i FC tulajdonosa, Adrian Porumboiu már napokkal a mérkőzés előtt megkezdte a szócsatát. A Kolozsvári CFR a pályán válaszolt és egy leromboló 3-0-s vereséget mért a moldvai csapatra. A gólokat Cadu (16. perc-bűntetőből) és Bastos (70. és 83. percekben) lőtték.

A vasutasok nagyon motiváltan léptek pályára és már a mérkőzés elején veszélyeztették a vendégek kapuját.

A 4. percben Nicoară kapura fejelte a labdát, de célt tévesztett. Két perccel később Kapetanos látványos ollózással kapura lőtt, de a játékszer kicsivel a kapu mellett szállt el.

A mérkőzés 16. percében Liviu Antal a bűntető övezetben felelőtlenül lefaultolta Camora-t és Alexandru Tudor, bukaresti játékvezető bűntetőt ítélt a házigazdák számára. A bűntetőt ezúttal is Cadu végezte, aki habozás nélkül a jobb alsó sarokba lőtt és megszerezte csapata első gólját (1-0).

gól Cadu – 1-0 (16. perc)

A 27. percben megszületett a vendégek első veszélyesebb gólhelyzete. Marius Niculae kapura lőtte a Sălăgean-tól kapott passzt, de nem járt sikerrel.

A 28. percben Kapetanos elcsente a labdát Haralambus-tól és egyedül találta magát a moldvai kapussal, Coman-nal. A görög játékos önzetlen módon nem lőtt kapura hanem Diogo Vallente-nek passzolt, aki azonban elveszítette a labdát.

A 41. percben Cadu került gólhelyzetbe, kapura fejelte a játékszert, de a vendégek kapusának az utolsó pillanatban sikerült védenie.

A 42. percben Charalambous majdnem öngólt lőtt, de Coman-nak sikerült elhárítani a veszélyt.

Térfélcsere után sem változott a dolgok állása, a vasutasok továbbra is nagy lendülettel támadtak.

Nicoara beívelése

A 48. percben Viorel Nicoară szépen beívelte a labdát Kapetanos-nak, de a görög játékos gyengén fejelt bele és nem módosult az eredmény.

Az 54. percben Bastos került gólhelyzetbe, de lövése jóval a kapu felett szállt el.

Négy perccel később Sânmărtean szabadrúgásból szépen kapura lőtt, de sem Caue, sem pedig Varella nem voltak képesek belelőni a játékszerbe, így az eredmény változatlan maradt.

gól: Raffael Bastos – 2-0 (70. perc)

A 70. percben Ivo Pintó bedobásból az addig nagy odaadással játszó Raffael Bastos-hoz adta a labdát, aki kihasználta a vaslui-ak álmodozó védelmét, a hálóba fejelt és megduplázta az eredményt (2-0).

A vendégek a második gól után sem tértek magukhoz, ezt használta ki a Kolozsvári CFR és nem szűnő lendülettel támadott. A 76. percben szabadrúgásból Edimar a játékszert Piccolo-hoz ívelte, de az olasz játékos megbotlott a labdában és nem élhetett a lehetőséggel.

Fellice Piccolo gólhelyzete

Az amire a szurkolók álmodni sem mertek a mérkőzés elején bekövetkezett a 83. percben. Egy gyors kontra következtében Deac a jobb oldalról a kapu elő ívelte a labdát, ahonnan Bastos a léc alá bombázta és megszerezte csapata harmadik és egyben utolsó gólját is (3-0).

A 85. percben N’Doye kézzel megütötte Godemeche-t, de a játékvezető nem látta, így az afrikai játékos elkerülte a kiállítást.

A mérkőzés 93. percében Deac kapura lőtt, de Coman résen volt és megvédte csapatát egy nagyobb szégyentől.

A játszma utolsó helyzete a vendégeké volt. N’Doye került gólhelyzetbe, de Felgueiras résen volt és tisztán tartotta a kaput.

A mérkőzés végén a kolozsváriak edzője, Ioan Andone elmondta, hogy az eredmény meglepte, de játék nem. Továbbá hozzáfűzte, hogy a mérkőzés kiegyensúlyozott volt, mert mindkét csapat játszott a hét közepén is. Végül sajnálatát, hogy Ciprian Deac lesérült és pár hétig vagy hónapig távol kell maradnia a futballtól.

Marius Sumudica

A vendégek vezetőedzője, Marius Sumudică a bukaresti játékvezető kontójára írta a vereséget. Azt mondta, hogy csapata azért veszített, mert Alexandru Tudor részrehajló volt.

A forduló további eredményei: Besztercei Glória – Medgyesi Gázmetán 1-1 (gólok: predescu – 51., illetve Dan Roman – 80. percekben), Zsilvásárhelyi Pandurok – Karácsonykői Csalhó 3-1 (Răduţ – 39. és 50., Maxim – 45., illetve Margină 59. percekben), Szörényvári SC – Chiajna-i Concordia 0-1 (Popa – 90. percben, büntetőből), Ploieşti-i Petrolul – Galaţi-i Oţelul 2-1 (Boudjemaa – 20., 82., illetve Inkango – 89. percekben. Kiállítva: Ljubinkovic a vendégektől). A Konstancai Viitorul – Ploieşti-i Astra és a Kolozsvári U FC – Bukaresti Steaua mérkőzések lapzárta után értek véget.

A forduló állása: 1. Pandurok 9p, 2. Dinamo6.p, 3. Petrolul 6p, 4. Steaua 6p, 5. Kv. CFR 5p… 10. Kv. U FC 3p… 15. Besztercei Glória 1p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riti József Attila

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: cfr, európai futball, futball, Liga 1, román foci

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s