Sokkoló vasutas rangadó

Ronny – archív felvétel

A labdarúgó 1. Liga, hatodik fordulójában a Kolozsvári CFR 1907, a Bukaresti Rapid otthonában lépett pályára. A rendkívülien látványos és fordulatokkal teli mérkőzés végeredménye 3-2 volt a bukarestiek javára, miután 2-0-ra vezettek a kolozsváriak.

A gólokat Ronny (14. percben), Maftei (19. percben), illetve Ilijoski (48. percben) és Grigore (61. és 68. percekben, az első 11 m) szerezték.

A vasutas rangadó a kolozsváriak támadásával kezdődött. Godemeche már a mérkőzés 3. percében célba vette a Rapid kapufáját.

A házigazdákat annyira meglepte a vendégek agresszív és lehengerlő támadása, hogy nem tudtak reagálni sem.

A 14. percben egy gyors kontratámadás következtében Sepsi László Ronnynak passzolta a labdát, a brazil játékos kapura lőtt és csapata átvette a vezetést (0-1)

A házigazdák a kapott gól következtében sem tértek magukhoz, sőt mi több továbbra is a kolozsváriak voltak a veszélyesebbek.

Öt perccel az első gól után újabb találatot szerzett a CFR. Egy szépen kidolgozott szabadrúgás következtében Nicoară a játékszert a kapu előtt lévő Maftei fejére helyezte. A Rapid egykori csapatkapitánya (aki szombaton Cadu hiányában a kolozsváriak csapatkapitánya volt) habozás nélkül Peçanha kapujába fejelte a játékszert, így az eredmény 2-0-ra módosult.

A mérkőzés 29. percében Oros felelőtlenül lefaultolta Nicoarăt, így Alexandru Tudor, bukaresti játékvezető kiállította a vendéglátók játékosát.

Egy perccel később egy támadás következtében Carlos Ronny bal lábára esett és súlyosan lesérült, így Ioan Andone, kolozsvári vezetőedző lecserélte.

Térfélcsere után a CFR visszafogott a tempóból, melynek következtében a sokkal motiváltabbnak tűnő Bukaresti Rapid gólhelyzetbe került.

A mérkőzés 48. percében Ilijoski került gólhelyzetbe, aki élt is a lehetőséggel és csökkentette csapata hátrányát (1-2).

A kapott gól következtében a kolozsvári vasutasok válasza sem maradt el. A csatárnak előléptetett Nicoară két alkalommal is (56. és 58. percekben) veszélyeztette Peçanha kapuját, de a bukarestiek brazil kapusa résen volt.

A 60. percben, az addig jól bíráskodó játékvezető, szabálytalanságot vélt látni a tizenhatoson belül és bűntetőt ítélt a Rapid javára (a tv felvételeken tisztán látszik, hogy a CFR kapusa, Felgueiras nem érte el Surdut). A bűntetőt Grigore végezte, aki nem tévedett és ezzel helyre állt a tabellán az egyensúly (2-2).

Az egyenlítő gól annyira meglepte a kolozsváriakat, hogy nem tértek magukhoz, így Grigore duplázott és csapata átvette a vezetést (3-2).

Tíz perccel a végső sípszó előtt a CFR magyarországi játékosát, Vass Ádámot súlyosan lefaultolták, de mivel Andonenak már nem volt csere lehetősége, a vendégek kénytelenek voltak tíz emberben lejátszani a hátralévő időt.

A mérkőzés végén a vendégek fej nélkül támadtak, így az egyenlítő gól is elmaradt és a kolozsvári vasutasok kiejtettek a markukból egy biztosnak tűnő győzelmet.

A mérkőzés után Ioan Andone a következőket nyilatkozta: „a játékosok lazulása az egyetlen magyarázata a vereségnek, mivel az első félidőben jól játszottunk. Szünet után taktikát is váltottunk, majd a játékvezető hibájából kaptunk gólt. Nem mondhatom a játékosoknak, hogy rosszul játszottak. Vass Ádámnak lábközépcsont törése, Ronnynak pedig ínszalag nyúlása vagy izomszakadása van. Mindkettőnek súlyos a helyzete”

A klub elnöke, Iuliu Mureşan a játékvezető rovására írta a vereséget. Pászkány Árpád klubtulajdonos pedig elmondta, hogy a játékvezető hibája mellett egyes játékosok is tévedtek, majd kifejezte aggodalmát a sérülések miatt (Ciprian Deac, Vass Ádám és Carlos Ronny).

A forduló további eredményei: Medgyesi Gázmetán – Szörényvári FC 2-0 (gólszerzők: Avram – 19. és Astafei – 91. percekben), Galaţ-i Oţelul – Besztercei Glória 1-1 (Stomajer – 64., ill. Markisio Moraes 29. percekben), Gyurgyevói (Giurgiu-i) Astra – Chiajna-i Concordia 6-3 (Belica – 6. –öngól, Ivanovski 3 – 7., 27, 70., Fatai 2,– 19. és 38., ill. Ghionea – 14., Pană 64., Silviu Lung jr. -81. percekben – az utolsót öngólból). A Jászvásári CSMS – Zsilvásárhelyi Pandurok és Bukaresti Dinamo – Ploieşti-i Petrolul mérkőzések lapzárta után értek véget.

         Hétfőn szervezik a Kolozsvári U FC – Brassói FC (19:00 óra, Dolce Sport 1) és Vaslui-i FC – Bukaresti Steaua (21:30 óra, Digi Sport 1) mérkőzéseket.

A tabella állása a következő: 1. Pandurok 13p., 2. Steaua 13p., 3. Astra 11p., 4. Kv. CFR 9p., 5. Rapid 9p., 6. Medgyes 9p…..11. Kv. U FC 7p.

Riti József Attila

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: cfr, európai futball, futball, Kategorizálatlan, Liga 1, román foci

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s