Szamosújvárra költözne a Nagybányai FC

Sétatéri Stadion – látható, hogy a gyep borzasztóan rossz állapotban van

Köztudott, hogy a 2. ligában aktiváló Nagybányai Máramaros Universitar FC már nem játszhat hazai pályán, a Viorel Mateianu Stadionban, ezért a klub vezetősége megoldásokat keres a csapat elköltöztetésére. A nagybányaiak már lejátszottak néhány mérkőzést Zalatnán, ahonnan az őszi idény végéig Besztercére költöznek.

A dési születésű Călin Zanc, aki a nagybányai gárda sportigazgatója, javaslatára felmerült Szamosújvár, mint lehetséges hely, ahova a csapatot elköltöztethetik. A sportigazgató azt nyilatkozta, hogy azért lenne ideális hely, mivel van stadion, amely a gyepet leszámítva megfelelő, és nincsen más profi labdarúgócsapat a városban. Zanc, aki egykoron az FC Temesvár sportigazgatója is volt, elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a Szamos menti kisváros polgármesterével, és ha minden igaz, a tavaszi idényt már Szamosújvárott kezdik. Végezetül a Máramaros megyeiek sportigazgatója hozzáfűzte, hogy a klub elköltöztetése után átvenné a Szamosújvári FC vagy Szamosújvári Olimpia FC nevet.

Hétfőn délután Marius Sabo szamosújvári polgármestert is megkérdeztük a Nagybányai Máramaros FC átköltöztetésével kapcsolatban. A polgármester lapunknak a következőket nyilatkozta: „igen, beszéltem Călin Zanc-kal, Dan Hotico elnökkel és Romulus Buia edzővel, és elmondtam nekik, hogy hajlandók vagyunk bérmentesen használatukra bocsátani a sétatéri stadiont, azzal a feltétellel, hogy hozzák rendbe a gyepet, és szerezzék meg a labdarúgó-szövetség beleegyezését. Azt is elmondtam nekik, hogy pénzt nem adhatok, mert jelenleg nem engedi meg a költségvetésünk. A bajnokság vége után majd mérlegelünk, és megfontoljuk a támogatás lehetőségét is. Biztosak kell lennünk abban, hogy a város csapatává válik, mielőtt szórnánk a pénzt. Végleges választ nem kaptunk, de bízok abban, hogy megegyezünk.”

Jelenleg Szamosújváron nincsen profi labdarúgócsapat. A város amatőr együttese, a Szamosújvári Atletic Olimpia SE a megyei bajnokságban szerepel. Abban az esetben, ha Heinrich Schorsch (a Nagybányai Máramaros FC tulajdonosa) odaköltözteti csapatát, a történelemben először lesz 2. ligás csapata az örmény kisvárosnak.

RJA

a cikk megjelent a Szabadság napilapban is. 

Reklámok

Hozzászólás

Kategória: Liga 2, román foci

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s